Ondanks het verlies van het Huis van Afgevaardigden lijken de midterms voor Trump toch een overwinning te zijn, zegt onze hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Volledig scherm
Ondanks het verlies van het Huis van Afgevaardigden lijken de midterms voor Trump toch een overwinning te zijn, zegt onze hoofdredacteur Dimitri Antonissen. © AP

OPINIE. Voor Trump zélf is dit een overwinning

Donald Trump is geen populaire president in Europa. Dat bleek ook gisteren nog eens uit een poll op HLN: van de bijna 25.000 deelnemers zou 70% voor de Democraten stemmen. Het is dan ook verleidelijk om in het resultaat van de midterms een afstraffing te zien van zijn beleid. Maar dat is veel te kort door de bocht. Want ondanks het verlies van het Huis lijkt deze avond voor Trump zélf vooral een overwinning te zijn.

26 reacties

  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Trump heeft zijn plaats in de geschiedenis al verdiend. Hij verwerpt de huidige desastreuze slachtoffercultuur en zijn grootste verdienste is te wijzen op de algemeenheid van "Fake news".
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Als de congresverkiezingen over het ganse land en over alle 100 congresleden zou geweest zijn had men nu een heel ander verhaal. Deze keer heeft Trump nog geluk gehad dat het kiessysteem in de VS zo knullig in mekaar zit. Zie ook de presidentsverkiezingen waar niet het aantal stemmen maar het aantal kiesmannen bepalen wie president wordt.
  • Marc Verschaeren

    5 jaar geleden
    Een ego kan je voeden door hard werken en opwerpen als een sterke leider . Iemand als Donald is daar het bewijs van .
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Hoopgevend is wel dat een heel aantal staten waar Trump in 2016 overtuigend gewonnen heeft, nu naar de Democraten gaan, zelfs het oerconservatieve Kansas, waar de Republieinse kandidaat een rabiate Trump-aanhanger is. Dat belooft voor 2020!
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Alleen in het naïeve Europa noemen ze de Democraten links. In Europa zouden die uiterst rechts en neoliberaal genoemd worden. De kennis over Amerika is hier ondermaats en kinderlijk te noemen.