Anouk Van Gestel.
Volledig scherm
Anouk Van Gestel. © Photo News

Vrijwilligers die migranten opvingen staan terecht voor mensenhandel: “Doel was enkel om hem veilig te laten doorreizen”

Elf van de twaalf beklaagden in een mensensmokkelzaak zijn vandaag voor de Brusselse rechtbank verschenen. Bij de beklaagden zitten drie vrijwilligsters die migranten opvingen. “Mijn doel was om hem op zo veilig mogelijke manier te laten doorreizen”, aldus journaliste Anouk Van Gestel, die een 16-jarige Soedanees onderdak aanbood.

62 reacties

  • Ed Werbrouck

    5 jaar geleden
    We hebben hier ook twee oorlog gehad, we hadden toen ook vluchtelingen, maar wat waren dat? Vrouwen, kinderen, en ouderen. De mannen bleven hier om te vechten. Wat komt er van ginder? Allemaal jonge mannen in de kracht van hun leven. De vrouwen, kinderen, en ouderen zijn niet te zien. Dat zijn geen oorlogsvluchtelingen.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Stavros Kanakaris met dat verschil dat de vluchtelingen na de oorlog zijn teruggekeerd naar België en dat de mannen aan het front zaten in beide oorlogen en overlevenden zijn teruggekeerd om het land terug op te bouwen. Met andere woorden het waren geen economische vluchtelingen.
  • Stavros Kanakaris

    5 jaar geleden
    Amai, wat een harteloze reacties; Vlamingen vergeten gemakshalve dat de Nederlanders 1 miljoen Belgische vluchtelingen in WOI hebben opgevangen....
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Geen enkele hulp bieden aan NGO´s die smokkelen en sjoemelen en er zwaar aan verdienen aan die hele asielindustrie. Elke medeplichtigheid is dus strafbaar en heeft consequenties voor betrokkenen.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Presenteer ze maar de factuur van al de gemaakte kosten alsmede de advocaatkosten.