© bvdl

Cafébaas en kompanen krijgen veertig maanden cel voor overval op geldkoerier

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de voormalige cafébaas van café Central in Turnhout veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden. Armen H. gaf twee twintigers de opdracht om een geldkoerier te overvallen die de gokautomaten in het café kwam leegmaken. Beiden kregen ook 40 maanden gevangenisstraf, met respectievelijk 20 en 10 maanden uitstel.

bvdl

De cafébaas had zijn kompanen Adrian F. en Florin M. op 21 mei 2018 getipt hoe laat de geldkoerier langs zou komen. Zij hielden het café in de gaten vanaf het station aan de overkant van de straat. Meteen nadat de geldkoerier het café had verlaten, wenkte de cafébaas hen dat ze achter de man aan moesten gaan.

Een eindje verderop sloegen ze hem tegen de grond. Nadat ze de koerier ook nog in het gezicht hadden gestampt, stalen ze een tas met ruim 16.000 euro. De cafébaas kreeg het grootste deel van de buit.

Adrian F. werd veroordeeld tot 40 maanden, waarvan de helft met uitstel. Florin M. kreeg 40 maanden waarvan 10 maanden met uitstel. De overvallen geldkoerier ontvangt 2.500 euro als schadevergoeding. Zijn werkgever Tony Rus Activities, die de speelautomaten verdeelt, ontvangt 12.937 euro schadevergoeding.

© bvdl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER