Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Honing is zoet én gezond? “Er zitten meer calorieën in dan in suiker”

“Gebruik honing in de plaats van gewone suiker tijdens het kokerellen.” Het is een advies dat maar al te vaak wordt gegeven aan zoetekauwen die op hun lijn willen letten, maar klopt die zogezegde ‘wijze raad’ wel? 

9 reacties

  • Hilde

    5 jaar geleden
    Honing is heel gezond, vroeger altijd ziek , nu gebruik ik dagelijks honing en ben niet meer ziek geweest, dus dit is dikke zever.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Ja met mate en opgewarmd is het vergif al schijnen de meeste koks hiervan niet op de hoogte te zijn.
  • Gerarda Joosten

    5 jaar geleden
    Gelukkig zijn er nog mensen zoals hieronder die het wél bij het juiste eind hebben en zich niet van de wijs laten brengen door "onderzoekers" en redacteurs die er niks van kennen. Trouwens, voor wondverzorging kan je ook goede honingzalf kopen bij de apotheker, dat prikt minder op de wonde dan zuivere honing, maar honing of honingzalf werken evengoed.
  • Patrick Jonkers

    5 jaar geleden
    En wat met de sproeistoffen die de bijtjes mee nemen naar hun imker. Er zijn er nog die DDT spuiten hoor........en dat is gene suiker...........en een tip voor diabeten, blijf van de honing AF.
  • Diane Van Riet

    5 jaar geleden
    Honing is wel gezond en gezonder dan witte suiker. Je moet dan wel de rauwe honing nemen die rechtstreeks van de imker komt en onbewerkt is. En laat de honing uit de supermarkt staan; deze is bewerkt en niet zo gezond. Nog een laatste tip: honing nooit in thee of melk dat warmer is dan 40° want dan alle goeie elementen eruit. Eet smakelijk.