Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen.
Volledig scherm
Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen. © REUTERS

Wietverbod verdwijnt in steeds meer landen: ook Mexico legaliseert cannabis

DrugsNa Uruguay en Canada gaat nu ook Mexico cannabis legaliseren. Volgens de hoogste rechtbank in het land is het verbod op recreatief gebruik ongrondwettelijk. De politiek moet de wietconsumptie reguleren. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat recreatief gebruik toelaat. Steeds meer landen herzien hun houding tegenover cannabis.

13 reacties

  • JEROEN VAN NUFFEL

    5 jaar geleden
    Maak het gewoon legaal, je zal de straatcriminaliteit wel zien dalen. Zeker in steden zoals Brussel & Antwerpen. Als het legaal gemaakt is heeft de overheid er nog iets of wat “controle” over. En iedereen die bang heeft voor de kinderen, maak het dan 21+ ipv 18+ zoals in vele landen. Dan kan Belgie nog altijd het “buitenbeentje” blijven zoals da we het gewoon zijn.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Eerst moet er in dit land een comité van experten gevormd worden en dan moet een commissie naar het buitenland worden gestuurd om te zien wie ginder gebruikt Dan wordt ook het advies gevraagd van de anti-tabakslobby en zo geraakt het voorstel binnen enkele jaren in het parlement. Haast en spoed is voor de dealer zelden goed.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Groot gelijk. Iin de regeringen van elk land zijncer veel meer fie hun neus eens gaan poederren.......
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Is dan uit de misdaad, maar het blijft een smeerlapperij een echte smeerlapperij dat goedje.
  • geert vingerhoets

    5 jaar geleden
    wie heeft er baat bij dat het niet gelegaliseerd word in dit land en hoeveel geld hebben ze er voor over de farmaceutische industrie of drugbendes ?