BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Eigenaars van speed pedelecs, opgepast: nog tot 11 december tijd om die in te schrijven

De regularisatieperiode voor de inschrijving van gebruikte snelle elektrische fietsen (45 km/u), de zogenaamde speed pedelecs, loopt definitief af op 11 december. Dat meldt de FOD Mobiliteit en Vervoer. Na die datum zal het niet meer mogelijk zijn om ze nog in te schrijven.

7 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Marcq Adriaens , wat een vergelijking is dat , om terug op de nek van de wielertoeristen te zitten. Wielertoeristen kunnen met een fiets rijden , de meeste met een Speedelec niet, die zijn gevaar op de weg.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Speed pedelecs zijn de terroristen van de fietspaden. Zij remmen met ware doodsverachting voor niets of niemand. Daar gaan nog zware ongevallen van komen en de automobilist is altijd in fout...
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Ik vind goed dat er bewustwording wordt gecreëerd. Zo'n fiets gaat zo snel als bromfiets en moet dus voor veiligheid aan dezelfde regels voldoen.... maar of een registratie zonder er iets aan vast te koppelen werkt, weet ik niet. Zouden beter een fietshelm voor iedereen verplicht maken.... is net zoals de autogordel een gewoonte en is absoluut een lifesaver!
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    Snap het niet het blijft een fiets geen brommer
  • Walter Mertens

    5 jaar geleden
    Wie daar mee rondrijdt moet leren beseffen hoe snel je bij een voetganger bent . die gaan echt snel. En ik heb me al 2X bij verkeken op zo een ding roepen uit de weg dat wel. Maar zelf afremmen hoooooo zeker.