Kateryna Handzyuk
Volledig scherm
Kateryna Handzyuk © Twitter/YouTube

Kateryna (33) streed tegen corruptie en werd met zuur overgoten. Net voor ze stierf, deelde ze nog aangrijpende boodschap vanop ziekbed

Drie maanden nadat ze het slachtoffer was geworden van een verschrikkelijke zuuraanval, is de prominente anticorruptie-activiste Kateryna Handzyuk overleden. Maar voor haar dood had ze nog een aangrijpende boodschap veil voor de wereld - en de Oekraïense autoriteiten in het bijzonder.

18 reacties

  • mark germanus

    6 jaar geleden
    Zolang die Poroshenko president blijft ,zal de corruptie blijven ,die vent is zelf corrupt tot en met.Daarenboven wil hij kost wat kost Ukraine in de EU en de Nato inlijven. ALs dit moest gebeuren denk ik dat Rusland wel militair zal reageren en is een oorlog bijna niet meer te vermijden. En de US zitten daar op te wachten en steunen Poroshenko zoveel mogelijk.
  • Koenraad Janssens

    6 jaar geleden
    @jean Craeghs wat moet de EU doen dan? Zich mengen in binnenlandse zaken van een onafhankelijk land? Beetje zoals Poetin?
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Oekraïne is één van de meest corrupte landen ter wereld. Met een Poroshenko die enkel zichzelf verrijkt is het er zeker niet op verbeterd. RIP jonge vrouw :(
  • Linda Wellekens

    6 jaar geleden
    Rust in vrede, dappere dame. Maar of je offer iets zal veranderen ? Ik hoop het van harte. Je lijden zal wél zeker op de kop vallen van de mensen die het veroorzaakt hebben, dat is een universele, goddelijke wet !
  • Pasi Belgafric

    6 jaar geleden
    Heel veel leiders hebben bloed aan hun handen en niet alleen in Oekraïne.