© SaRe

Twee Antwerpse telefoonwinkels verzegeld na controles door Kali-team

Het Kali-team heeft dinsdag en woensdag controles gehouden in drie telefoonwinkels in Antwerpen-Noord. De winkels waren in het oog van de speurders gekomen na onderzoek van de boekhouding. Al zeker twee van de drie zaken zijn verzegeld.

vdaa, SaRe

In het kader van het Stroomplan, dat de internationale cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen en de uitwassen daarvan moet indijken, werd eerder dit jaar het zogenaamde Kali-team opgericht, een samenwerking tussen de federale gerechtelijke politie, de lokale politie en verschillende inspectiediensten.

Dat team viel dinsdag en woensdag binnen in drie mogelijk malafide telefoonwinkels in Antwerpen-Noord. Al zeker twee zaken, The Mobile Store in de Dambruggestraat en Anvers Telecom in de Offerandestraat, werden na de inval verzegeld. Een derde winkel, in de Carnotstraat, kreeg ook speurders over de vloer. Het is nog onduidelijk of ook die verzegeld werd na de inspectie.

De zaken waren in het vizier van de speurders gekomen tijdens het onderzoek naar hun boekhouding. “Die boekhouding wordt nu verder uitgespit”, zegt het parket.

Door legale ondernemingen tegen het licht te houden willen de diensten voorkomen dat het criminele geld doorsijpelt in de legale economie.

© SaRe

© SaRe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER