Nu ook makelaar van onder meer Hans Vanaken en Davy Roef opgepakt in ‘Operatie Propere Handen’

In het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal is ook spelersmakelaar Evert Maeschalck ondervraagd. Hij wordt verdacht van passieve en actieve omkoping.

bla, vtvn

Evert Maeschalck is de makelaar van heel wat huidige en gewezen spelers van Club Brugge. Zijn kantoor behartigt de belangen van onder andere Hans Vanaken, Birger Verstraete, Bjorn Engels, maar ook die van Davy Roef. Roef, keeper bij Waasland- Beveren, werd in dit dossier ook verhoord als getuige.

Volgens de VRT zou Maeschalck al drie weken geleden in verdenking zijn gesteld, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Maeschalck zou benaderd zijn om de wedstrijd KV Mechelen - Waasland-Beveren in een bepaalde richting te sturen. Hij zou dit geweigerd hebben, maar verzaakt hebben aan zijn meldingsplicht.

Opvallend: de vader van de spelersmakelaar, Johnny Maeschalck, is een bekend sportadvocaat. Hij verdedigde in het begin van dit dossier de belangen van scheidsrechter Bart Vertenten. Intussen heeft hij een stap opzij gezet. Hans Rieder is nu de advocaat van Vertenten.

“Vol vertrouwen”

“We kijken met het volste vertrouwen uit naar de afsluiting van het onderzoek dat Evert Maeschalck ongetwijfeld over de ganse lijn zal vrijpleiten.” Dat heeft zijn advocaat Marijn Van Nooten woensdagavond gezegd.

“Mijn cliënt heeft zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend. In deze zaak valt hem hoegenaamd niets te verwijten. De heer Maeschalck heeft nooit enige dubieuze handeling gesteld of is nooit door iemand benaderd. Hij werd weliswaar in verdenking gesteld, maar ook dit is een zeer logische procedurele formaliteit in het kader van een maximale vrijwaring van zijn rechten van verdediging. Mijn cliënt is nooit voor een onderzoeksrechter moeten verschijnen. Er is hem ook geen enkele voorwaarde opgelegd. We betreuren dat zijn naam toch openbaar is gemaakt”, aldus zijn raadsman.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL