Het prototype van Samsungs plooibare telefoon.
Volledig scherm
Het prototype van Samsungs plooibare telefoon. © RV

Samsung demonstreert prototype van eerste plooibare telefoon

Samsung bood vandaag een blik op hun allereerste smartphone met een vouwbaar scherm. Voorlopig gaat het enkel om een prototype, pas in “de komende maanden” gaat het scherm in productie. Het toestel werd heel kort getoond tijdens de Samsung Developer Conference 2018 in San Francisco, waar de Zuid-Koreaanse techreus onder andere ook nieuws over de virtuele assistent Bixby onthulde.

11 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Het volgende stap in communicatie technologie, wij beleven nu een belangrijke evolutie. Het eerste stap was de gsm, dan de grote schermen met multimedia en nu de plooibare die veelzijdige schermen uitbreidingen zullen toelaten. Volgende zal 3d of holografie zijn. Er zullen altijd mensen zijn om te zagen en te klagen maar dit is echt baanbrekend en de toekomst aan onze deur.
  • Marc Wouters

    5 jaar geleden
    Ja Jan jom, ge moet eens kijken wat jij nu allemaal hebt en vergelijk dat eens met wat mensen in de jaren 50 hadden. Er wordt niemand iets aangesmeerd. Je kan ervoor kiezen om te leven zoals in de jaren 50. Toegegeven, dat zou de mensen niet per sé ongelukkig maken. Alleen in de jaren 70 zou ik niet willen leven. Ik ben dan geboren en als klein kind vond ik alles lelijk en vond de pijpen van de broeken veel te breed. Bleek achteraf dat ik gewoon gelijk had.
  • Jan Hendrickx

    5 jaar geleden
    en binnen 5 jaar kan apple dit weer overnemen en zeggen dat ze inovatief zijn :D
  • Patrick Weyers

    5 jaar geleden
    Prachtige innovatie. Nu nog een jaartje of 2-3 wachten tot de kinderziektes er uit zijn en de prijs betaalbaar is geworden.
  • Mateo Buysse

    5 jaar geleden
    Ziet er beter uit dan ik dacht. Ben wel benieuwt eerst of dat scherm problemen krijgt na een tijdje.