Razend spannende finale, maar de stofzuiger steelt de show in ‘De Slimste Mens’

Een razend spannende finale in ‘De Slimste Mens’ deed televisiekijkend Vlaanderen woensdagavond op het puntje van de stoel zitten. Met nog maar één seconde op elke teller was de spanning tot op het laatste moment te snijden. Al weet jurylid Jan Jaap van der Wal ook wel wat aandacht weg te kapen met zijn opmerkelijke passage in een oude videoclip...

Wie zetelde er in de jury?

Jan Jaap van der Wal en Stefaan Degand tonen zich van hun beste kant in de juryzetels van De Slimste Mens ter Wereld.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy tegen Omar Souidi: “Jij houdt wel van zo’n dandy-stijl. Hoeveel pakken heb jij zo thuis?” Souidi: “Een goeie vraag, ik heb ze niet ­geteld.” - Hakim Chatar: “Een heel pak.”

Erik Van Looy: “Geef je vaak geld aan 11.11.11?” - Boris Van Severen: “Ja. Ik ben echt een gever. Ik geef vaak aan mensen op straat. Die dat dan niet willen.”

Erik Van Looy: “Is er bij jullie ooit ingebroken?” - Boris Van Severen: “Vroeger wel, in mijn ouderlijk huis. Wij hadden de sleutel altijd aan een touwtje in de brievenbus hangen. Dan wordt er al eens ingebroken.”

Erik Van Looy: “Wat zijn de hoofdingrediënten van zandkoekjes, be­halve bloem?” - Boris Van Severen: “Eiwit, eigeel, ei, water. Zand?”

Erik Van Looy tegen Hakim Chakar: “Jij lijkt wel een beetje op Lenny Kravitz.” - Chakar: “Vind je?” Van Looy: “Ben ik de eerste die dat zegt?” Chakar: “Nee, er zijn er nog. Maar ik zeg altijd: Vind je?

Wat was het mooiste moment?

Jan Jaap van der Wal vertelde bij een vraag over de Nederlandse groep De Jeugd van Tegenwoordig dat hij de fout maakte te figureren in hun videoclip bij het liedje De Stofzuiger. “Zoek het maar eens op op YouTube”, zei van der Wal. Wij hebben het gedaan (foto) en inderdaad: het zág er niet uit.

Wat was de meest opmerkelijke bekentenis?

Nieuwkomer Hakim Chatar getuigt over zijn gewichtsverlies. Een sterke prestatie, dat vindt ook jurylid Stefaan Degand.

Wie mag zich voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld noemen?

Acteur Boris Van Severen.

Voor wie stopt het hier?

Het scheelde geen haar, want het einde was echt razend spannend. “Slovenië en Slowakije” hadden Omar een comfortabele overwinning opgeleverd, maar hij liet zichzelf zakken tot één luttele seconde. Hakim volgde echter zijn voorbeeld. Met een tussenstand van één-één, was het de spannendste finale van het seizoen.

De verliezer: strafpleiter Omar Souidi. Hij verloor heel nipt van deejay Hakim Chatar.

Wie zien we donderdag voor het eerst?

Ex-voetballer Youri Mulder.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (5)

3. Michèle Cuvelier (3)

4. Omar Souidi (3)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer