Begrafenisondernemer Mario De Meutter uit Lier doet dezer dagen noodgedwongen zelf een postronde om de rouwbrieven tijdig bij de geadresseerden te krijgen.
Volledig scherm
Begrafenisondernemer Mario De Meutter uit Lier doet dezer dagen noodgedwongen zelf een postronde om de rouwbrieven tijdig bij de geadresseerden te krijgen. © David Legreve

Staking bpost extra pijnlijk voor nabestaanden: rouwbrieven niet op tijd geleverd

De Uitvaartunie is vandaag scherp over de staking bij bpost. Voorzitter Bruno Quirynen zegt in een interview in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat door die staking heel wat mensen rouwbrieven niet op tijd in de bus krijgen en dat de sector zich beraadt over rouwcommunicatie op een ander manier.

54 reacties

  • Nele Haubrechts

    6 jaar geleden
    Aan iedere
  • Thomas Lambaerts

    6 jaar geleden
    Rouwbrieven te laat door de staking? Die zijn anders ook niet altijd snel op hun bestemming... zonder staking.
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    Luc Cuypers, wat is u zwaar beroep ???? een gok , zelfstandige zeker, en waarschijnlijk nog een cafe uitbater ook , aan uwe uitleg te horen kan het niet anders, is niet meer dan zattepraat.
  • Anthony van der Borght

    6 jaar geleden
    Zelf moest de werkdruk zeer hoog zijn zonder een pauze te kunnen nemen hij zou ook staken . En het is voor dat dat ze staken ..
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Wie wilt er nog behandelt worden als een slaaf? Ik bewonder de postmensen die tegen een hongerloon dagelijks pakjes afleveren. Publiceer de wedden eens van de topmensen bij de Bpost. Wordt die hun werk ook opgevolgd per minuut? Die mensen noem ik echte slavendrijvers; ook de CEO.
  1. De Croo waarschuwt bonden en directie bpost "zaken niet op de spits te drijven”

    De Croo waarschuwt bonden en directie bpost "zaken niet op de spits te drijven”

    Bij bpost hebben de posttransporten gisteren om 22 uur het werk neergelegd. Het gaat om de tweede actie van het bedrijf tijdens een vijfdaagse staking. Gisteren werd in de sorteercentra al actiegevoerd. Morgen staken de postbodes. De acties hebben een impact op de post- en pakjesbedeling. “De werkdruk is onhoudbaar geworden”, getuigen stakende chauffeurs aan VTM NIEUWS. Bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld) vraagt de bonden en directie ondertussen de “zaken niet op de spits te drijven”. Door het sociaal conflict bij het bedrijf hebben de voorbije dagen grote pakjesklanten andere oorden opgezocht.
  2. Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)
    PREMIUM
    Politiek

    Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

    Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in zijn zog kroop. “Schrik voor sabotage? Goh, als ik neerstort, zijn mijn zorgen weg en de kieslijsten zijn toch al ingediend.”