© Jeannine Poesen

© Jeannine Poesen

© Jeannine Poesen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verkiezingen in kindercampus De Boomgaard

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar konden zich op woensdag 24 oktober kandidaat stellen om verkozen te worden om te zetelen in de leerlingenraad. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen kregen de leerlingen een goed voorbeeld van hoe het moet of hoe het misschien net niet moet.

Jeannine Poesen

De deelnemende leerlingen maakten reclame voor hun programma door het ophangen van affiches. Zo wisten de andere leerlingen wat zij belangrijk vonden en waarvoor zij wilden werken. Na het stemmen volgde het tellen van de stemmen. Dat was een erg spannend moment.

Voor het vijfde leerjaar werden Emma en Talha verkozen en voor het zesde lj was dit Ferdaous en Bob. Enkele punten die op het programma van de de kandidaten stonden:

- Een rollertjesdag organiseren: Kans krijgen om te skaten, steppen, rolschaatsen…- Een fietstocht maken onder begeleiding- Acties organiseren voor het goede doel door het organiseren van een sponsorloop- De kinderen willen kansen krijgen om hun verhaal te kunnen doen bij de zorgjuf zodat ze hun zorgen en problemen even kunnen vertellen- Speelmateriaal voor op de speelplaats: pingpongtafels, basketbalringen, springtouwen, …- De lounge opfleuren- De WC-deuren opfleuren- 'One mile a day' organiseren: bewegen op school is heel belangrijk: betere concentratie, betere conditie, blijere kinderen. De minister van onderwijs ondersteunt zelfs dit project.

Na de verkiezingen was er al een korte vergadering met de verkozenen. Hier werd in het kort uitgelegd hoe een leerlingenraad in elkaar steekt. Een dikke proficiat voor allen die aan de verkiezingen hebben deelgenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer