(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Aantal spijbelaars stijgt in secundair onderwijs

Het aantal spijbelaars in het secundair onderwijs is vorig schooljaar licht gestegen, maar de groei is afgeremd. In het basisonderwijs bleef het cijfer voor het derde schooljaar op rij stabiel. Dat heeft onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) geantwoord in het Vlaams Parlement op vragen van Ingeborg De Meulemeester (N-VA) en Jos De Meyer (CD&V).

6 reacties

  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    En moest je weten hoeveel er hun kinderen bewust van de school houden, om hier aan zee komen te lopen ,je zou verschieten.
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    Binnenkort lopen al die spijbelaars rond zonder diploma en ... zonder werk. En dan maar klagen dat ze geen kansen kregen. Ondertussen legt de linkse kerk de schuld bij ons onderwijssysteem waarna ze de lat almaar lager leggen en de kwaliteit van ons onderwijs evenredig zakt. Het is een vicieuze cirkel, jammer genoeg ...
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Een verkeerde telling elke dag dat spijbelt is 1 dag Maar minister van onderwijs zal verhogen Praktijklessen met 80 uur verminderen in 1 schooljaar voor kinderen die enkel graag met hun handen werken Engels en Frans leren terwijl deze jonger dit nooit gaan nodig hebben in beroepsleven! Daaraan zie hoe wereldvreemd deze zijn Eigen gelijk!!
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Best niet meer naar het secundaire onderwijs gaan dan.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Kinderbijslag en fiscale voordelen afpakken . Probleem al grotendeels opgelost. Zo een eenvoudig is 't.