De lage-emissiezones in Antwerpen en Brussel zijn "niet toereikend om zo spoedig mogelijk aan de wetgeving te voldoen", vreest de Commissie.
Volledig scherm
De lage-emissiezones in Antwerpen en Brussel zijn "niet toereikend om zo spoedig mogelijk aan de wetgeving te voldoen", vreest de Commissie. © Laenen

Europese Commissie tikt België op de vingers voor slechte luchtkwaliteit

België krijgt een schriftelijke aanmaning van de Europese Commissie omdat de luchtkwaliteit niet aan de standaarden voldoet. Dat heeft de Commissie donderdag beslist. Vooral de hoge waarden aan stikstofdioxide in Brussel en Antwerpen zijn de Commissie een doorn in het oog. Een procedure voor het Europees Hof van Justitie dreigt.

43 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Ik denk dat dit land zowat onderaan bungelt voor wat betreft milieubeheer en EU voorschriften. Ze lappen al die opmerkingen gewoon aan de hielen. Deze regering weet dat ze van onze EU verkozenen geen druk hoeven te verwachten. En het omgekeerde is evenzeer waar.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Ze willen nog meer geld door boetes!
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Iedere keer dat dat leger van de EU verhuist van Brussel naar Straatsburg en omgekeerd zorgen ze voor gigantische vervuiling.
  • Benny Winters

    5 jaar geleden
    Deze uitspraak komt dus uit de mond van een instelling die al jaren pendelt tussen Brussel en Strasbourg. LOL
  • censor

    5 jaar geleden
    Met de blauwe luchten deze dagen kun je zien hoe die lijnvliegtuigen hele rasters trekken ....na een tijdje waaien die uit, en krijg je een wit-blauwe lucht...die het zonlicht hinderen om de aarde te bereiken met warmte...dan komt heel dat zootjze witten wolken naar beneden met alle vuiligheid die die vliegers uitstoten.....en dit overal in de wereld..wat gaan" ZE " DAAR aan doen ?