CNN-reporter Jim Acosta houdt de micro stevig vast terwijl een Witte Huis-medewerkster hem af probeer te nemen. Ging Acosta daarbij te ver?
Volledig scherm
CNN-reporter Jim Acosta houdt de micro stevig vast terwijl een Witte Huis-medewerkster hem af probeer te nemen. Ging Acosta daarbij te ver? © EPA

Voor- en tegenstanders Trump vechten robbertje uit over CNN-journalist: raakte Jim Acosta Witte Huis-medewerkster ongepast aan?

Het is de rel van de dag in de VS en een bizar voorbeeld van de cultuuroorlog tussen links en rechts op sociale media. Voor- en tegenstanders van president Trump maken elkaar haast virtueel af om de vraag of CNN-reporter Jim Acosta te ver is gegaan bij zijn poging een medewerkster van het Witte Huis af te houden toen die de micro van hem wilde afnemen. Het Witte Huis beschuldigt Acosta van ongepast gedrag tegenover een jonge vrouw en trok zijn accreditatie in.

139 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Hoe erg zijn al deze/onze reacties? Niemand die op de kern van de zaak reageert. Enkel eigen interpretatie, haatpropaganda en succesvolle verdeeldheid? Het publiceren van een gemanipuleerde film is onvoorstelbaar en brengt de (lage) geloofwaardigheid van de hele regering Trump tot het allerlaagste peil ooit!!! Niveau Poetin. Erg!
  • irene van den bosch

    5 jaar geleden
    Daar was helemaal niks ongepast aan hij weerde haar af en raakte daarbij haar arm So what!
  • Wesley Gevaert

    6 jaar geleden
    Nu blijkt dat het Witte Huis het bewuste filmpje zodanig heeft aangeoast waardoor het lijkt dat Acosta haar klopt (haar aanraking vertragen, zijn defensie versneld). Zijn ze in het Witte Huis nu zo dom dat ze vergeten dat het live was en iedereen de echte beelden heeft? Ofwel zijn ze gewoon zo arrogant.
  • Carlos Miguel

    6 jaar geleden
    Niks aan de hand hier, trouwens die video gepost door Sarah Sanders werd gediteerd, je moet toch maar durven.
  • Bruno Floré

    6 jaar geleden
    Elke serieuze persoon (links òf rechts) weet dat Trump & zijn Witte Huis niks anders doen dan liegen tot zelfs bedreigen toe, dit is gewoon hun zoveelste framing, walgelijk.