Macron is woest over de polemiek, die is ontstaan door zijn plan om alle maarschalken uit de Eerste Wereldoorlog te eren.
Volledig scherm
Macron is woest over de polemiek, die is ontstaan door zijn plan om alle maarschalken uit de Eerste Wereldoorlog te eren. © AP

Ruzie om collaborerende oorlogsheld en dictator Pétain ettert voort in Frankrijk

De Franse president Emmanuel Macron is kwaad. Vanmorgen, bij een herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in het Noord-Franse Maubeuge, reageerde hij op de polemiek, toen hij gisteren bekendmaakte om alle maarschalken uit de Eerste Wereldoorlog, onder wie de latere collaborateur Philippe Pétain, te eren. “Ik word in een kwaad daglicht gezet.”

5 reacties

  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    dat die macron een zijn geschiedenis leert : op het einde van de oorlog muite het franse leger omdat ze : géén soldij kreeg, géén eten kreeg , en masaal de dood werden ingejaagd. duizende fransen zijn toen gefussileerd in opdracht van die roemrijke marchalken. dit was genocide: de rijke elite die de arme fransen uitroeiden.macron is één van die elite.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Hij heeft exact gezegd wat generaal Charles De Gaulle in de jaren 50tig heeft gezegd en niemand protesteerde toen.De protesten komen altijd van dezelfde kant ,want ze denken dat ze de enigen zijn die in de concentratie kampen soortgenoten verloren hebben.
  • Theo Collewaert

    6 jaar geleden
    Dit is meer dan een brug te ver. Collaboratie kan met geen enkel middel goedgepraat worden en dan zeker niet van iemand als Pétain. Macron is al lang de president niet meer die alles eens ging veranderen. Een man die gemaakt is door reclamebureaus
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Gaan ze die idioot dan ook aanvallen zoals met Trump gebeurt denk het niet hoor want hij bij de linkse goeden
  • Guido neerinckx

    6 jaar geleden
    Macron maakt er een zootje van.Die man is echt geen waardig president van Frankrijk.Eerder een naar omhoog geschoten marketing product,zonder veel inhoud.