Direct naar artikelinhoud
Radio

Siska Schoeters ruilt Studio Brussel voor ‘De Madammen’ op Radio 2

Na 15 jaar Studio Brussel gaat Schoeters voor Radio 2 aan de slag.Beeld Thomas Geuens

Siska Schoeters neemt na 15 jaar afscheid van Studio Brussel. Ze wordt vanaf januari bij Radio 2 de collega van Anja Daems en Cathérine Vandoorne bij De Madammen. Britt Van Marsenille neemt dan afscheid van De Madammen maar blijft wel voor Radio 2 werken.

Siska Schoeters neemt zo na 15 jaar afscheid van Studio Brussel. “Ik ben blij dat ik de afgelopen 15 jaar veel heb gekregen, maar ook veel heb kunnen geven aan Studio Brussel”, klinkt het. “Ik ben er begonnen op mijn 21ste en kan me geen leukere plaats inbeelden om op te groeien. Merci aan de luisteraars én de collega’s.”

Siska Schoeters zette haar eerste stappen bij Studio Brussel in 2003 als presentatrice van De Afrekening. In het najaar van 2007 werd ze sidekick van Tomas De Soete en was ze een van de drie presentatoren in Het Glazen Huis van Music For Life

4 jaar ochtendblok

In 2012 presenteerde Schoeters in primetime het avondprogramma Zet ‘m op Siska. Van 2012 tot 2016 nam ze het ochtendblok bij Studio Brussel voor haar rekening. 

Sinds 2014 combineert ze radio met televisiewerk voor Eén en Canvas. Momenteel is ze sidekick in De Ideale Wereld en is ze te zien in de rubriek Koekskes en Boekskes in Iedereen beroemd.

Nu neemt ze dus de fakkel over van Britt Van Marsenille. Van Marsenille werkt aan een nieuw wekelijks zomerprogramma maken en verkent nieuwe horizonten voor Radio 2. Daarnaast werkt ze ook voor tv: samen met Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren werkt ze aan Factcheckers, een nieuw programma voor Eén.