© BELGA

Man uit Sint-Truiden riskeert 1 jaar en 20 maanden cel voor brandstofdiefstallen

Een man van Oost-Europese origine uit Sint-Truiden riskeert 1 jaar en 20 maanden cel in twee dossiers van diefstallen. Eentje ging over brandstofdiefstallen met misbruik van tankkaarten van vrachtwagens. Het tweede luik ging over het plegen van inbraken in bedrijven, waaronder een BMW-garage in Sint-Truiden. Twee kompanen riskeren vijftien en zes maanden cel. De man, die de zwaarste straf riskeert, zit nog in hechtenis.

Volgens zijn raadsman Tom Van Overbeke had de hoofdbetichte een legaal inkomen, maar als enige kostwinner in het gezin met drie kinderen kwam hij niet rond. De raadsman vroeg een werkstraf. In december 2017 gebeurden de dubieuze tankbeurten met tankkaarten van een transportbedrijf. Bijna dagelijks werd er getankt. “Op 24 april 2018 was er bij hem een huiszoeking, maar dat schrikte hem niet af. Vijf dagen later was hij weer betrapt bij het vullen van acht bidons op het terrein van de transportfirma”, vertelde de substituut-procureur donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank, die voor de brandstofdiefstallen 1 jaar cel vorderde.

Voor het luik van de diefstallen met braak riskeert hij 20 maanden, omdat hij in 2016 voor soortgelijke feiten ook al zes maanden cel had gekregen. In juni had hij eerst een inbraak gepleegd bij een werknemer van een BMW-garage. Op die manier wist hij het bedrijf binnen te dringen. Op 9 juli liep hij tegen de lamp en werd hij opgepakt. Op de achterbank van zijn voertuig lagen heel wat sleutels van vrachtwagens. Die bleken ook afkomstig van het transportbedrijf waar misbruik was gemaakt van de tankkaarten.

De verdediging van de tweede beklaagde vroeg een straf met uitstel. De man, die zes maanden cel riskeert, gaat resoluut voor de vrijspraak. De uitspraak volgt op 6 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer