Direct naar artikelinhoud
Filmnieuws

Adil El Arbi en Bilall Fallah werken aan twee nieuwe Belgische projecten

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn momenteel hip in Hollywood, maar vergeten België niet.Beeld I&C

Het gaat hard voor Adil El Arbi (30) en Bilall Fallah (32). Naast de Hollywoodfilms Bad Boys for Life en Beverly Hills Cop werkt het duo nu ook aan twee nieuwe Belgische projecten. Dat meldt Cinevox.

Chicago en Calypso zijn de voorlopige titels van de twee projecten. Voor Chicago, dat zich afspeelt in de buurt van Linkeroever, werken de regisseurs samen met enkele pas afgestudeerde scenaristen. De reeks is gebaseerd op verhalen van auteur Dirk Bracke.

“Het gaat over een groepje jongeren dat daar opgroeit, een vriendschap die geleidelijk uitgroeit tot een criminele bende. De meesten hebben daar liever niets mee te maken, maar kunnen er ook niet onderuit”, vertelde scenariste Una Kreso gisteren aan Bruzz

De reeks wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgezonden op de VRT. Op 5 november werd bekendgemaakt dat ook het VAF over de brug komt met 50.000 euro scenariosteun. 

El Arbi en Fallah spraken voor hun vertrek naar de Verenigde Staten, waar ze druk bezig zijn met hun internationale projecten, al een aantal keer met de jongeren af in Antwerpen. Ook vanuit Amerika zijn de twee nog bij het project betrokken. Zo deden ze al verschillende brainstormsessies via Skype. “Ze steken veel energie in het project, en er is een goede connectie.”

Bilall Fallah en Adil El Arbi.Beeld ANP Kippa

‘Calypso’

Voor Calypso gaan de Patser-regisseurs in zee met de Franse regisseur Jeremie Guez. De productie is in handen van twee Belgen. De opnames zullen dus naar alle waarschijnlijkheid in België plaatsvinden. 

Het verhaal volgt een koppel uit een crimineel milieu dat op scheiden staat. Wanneer er een moord gebeurt in hun corrupte nachtclub moeten ze het noodgedwongen samen oplossen.