© Photo News

B-team Club Brugge verliest met het kleinste verschil in Charleroi

Club Brugge heeft een resem geblesseerden en zieken bekocht met een zure nederlaag. De landskampioen verloor vrijdagavond in de opener van de tiende speeldag met 1-0 bij Charleroi. De landskampioen miste tal van kansen en slikte in de slotminuut de winning goal van Bedia. Bekijk de samenvatting vanaf 23u.

md

Club Brugge miste maar liefst tien spelers in Charleroi. Refaelov, Mechele, Engels, De Bock, Izquierdo, Diaby en Bruzzese waren al geblesseerd, op de wedstrijddag haakten Vormer, Gedoz en Limbombe ook nog af met buikgriep. Michel Preud’homme moest puzzelen en posteerde Cools, Bolingoli en Claudemir in zijn basiself. Voorin was Wesley de diepe spits, met een zwervende Jelle Vossen rond hem.

En die geïmproviseerde opstelling werkte best wel goed. Voorin bij de landskampioen vonden Vanaken, Vossen en Wesley elkaar prima. In de eerste helft kregen die drie spelers ook een uitstekende kans. Jelle Vossen - de beste Bruggeling op het veld - trapte vanuit een schuine hoek op Penneteau. Wesley trof na een ingestudeerde corner de lat. En Hans Vanaken kopte de beste mogelijkheid van dichtbij op de keeper van Charleroi.

Achterin hield de Brugse nooddefensie makkelijk stand. Enkel Marcq dreigde met een schotje dat naast gekeken werd door Butelle. En dus mocht Club Brugge het vooral zichzelf aanrekenen dat het slechts met een 0-0-stand de rust in moest.

© Photo News

Zeker omdat de Henegouwers met meer vertrouwen de kleedkamer uitkwamen. Aangevuurd door het fanatieke thuispubliek slaagde Charleroi in de eerste tien minuten na de rust er wel in om voor dreiging te zorgen. De beste kansen bleven echter aan de overkant vallen. En net zoals in de eerste helft was de grootste mogelijkheid voor een hard werkende Vanaken. Die trapte een aflegger van Vossen na een hoekschop in één tijd hoog over doel.

Charleroi slaat toe in het slot

Zo bleef het tot in de slotminuut spannend op een regenachtig Mambourg. Club Brugge bleef dapper op zoek gaan naar de verdiende winning goal, maar de vele afwezigen wogen op de kwaliteit bij de landskampioen. Preud’homme had maar liefst vijf jeugdspelers op de bank zitten en kon enkel de quasi overbodige Storm tussen de lijnen brengen. Charleroi loerde vooral op de counter, maar sprong veel te onzorgvuldig om met de geboden ruimte. Vlak voor het einde pakte Tainmont uit met een schitterende omhaal, maar Butelle redde de meubelen met een al even knappe reflex. Match gespeeld, dachten ze bij Club Brugge. Maar dat was buiten Chris Bedia gerekend. Die kopte in de 90e minuut een voorzet van Tainmont knap binnen.

Belangrijke week voor Club Brugge

Nu wacht Club Brugge twee loodzware thuismatchen die het eigenlijk moet winnen: dinsdag tegen Porto in de Champions League, volgende week zondag tegen Anderlecht.

© Photo News

© BELGA

© Photo News

© BELGA

© Isosport

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer