A Boeing 737 MAX 9.
Volledig scherm
A Boeing 737 MAX 9. © AFP

Defect rampvliegtuig Lion Air dreigt ook bij andere nieuwe toestellen Boeing

Het defect waardoor het gloednieuwe vliegtuig van het Indonesische Lion Air waarschijnlijk is neergestort, kan ook bij andere toestellen van het type Boeing 737 MAX 8 en MAX 9 voorkomen. Daarvoor waarschuwen de vliegtuigbouwer en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. 

13 reacties

  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Zouden ze in Nederland nu dat vliegtuig ook gaan verbieden om te vliegen, net zoals die bakfiets waar de fabrikant aan is falliet gegaan? Ik denk dat nog gevaarlijker is dan die fiets. Het zou zwak zijn om nu de andere kant uit te kijken vind ik. Van de andere kant hou ik mijn hart vast voor die auto's die alleen gaan rijden. Sensoren, software, updates en niet geteste omstandigheden. Als uw telefoon of pc vastloopt tot daar toe, maar uw auto.....
  • Erik De Boeverie

    5 jaar geleden
    Typisch chartertoestel in Europa...
  • Chris Ulrichts

    5 jaar geleden
    TUI heeft deze toestellen ook al in zijn vloot.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ook al opgevallen sinds het allemaal via computer en geautomatiseerd gaat er nog nooit zoveel toestellen uit de lucht gevallen zijn ,men zou beter terugkeren naar de tijd dat de piloot (10) wat meer controle en te doen had in zijn cockpit ,nu is het zodanig gebouwd dat zelfs de piloot bij mankement niet weet wat gebeurd.
  • Jeroen Dekop

    5 jaar geleden
    Koop Airbus !!