Het belang was tot nu toe in de handen van de Franse bank Société Générale.
Volledig scherm
Het belang was tot nu toe in de handen van de Franse bank Société Générale. © epa

België stapt in Europa's grootste effectenbewaarder

De Belgische staat telt via zijn financiële arm FPIM bijna 120 miljoen euro neer voor een belang van 2,05 procent in Euroclear, Europa's grootste effectenbewaarder. Dat meldt de krant De Tijd, die het nieuws vernam uit meerdere bronnen. 

10 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    120 miljoen investeren (dus weg en er moet intrest op betaald worden), 120 miljoen dividenden gedeeld door 2% = 2.4 miljoen dividenden per jaar voor de Belgische staat. Duurt dus 50 jaar eer we de initiele investering terug hebben tenzij we eerder terug verkopen. Min de intrest die betaald moet worden om het geld te investeren. En was euroclear niet gelinkt aan vrijgeven van fondsen voor libische terreur? Dus mogelijks krijgen zij nog een (internationaal) strafrechtelijk onderzoek aan hun been.
  • Walter Willaert

    5 jaar geleden
    De staat en privaat moeten gescheiden blijven
  • Lydia Voets

    5 jaar geleden
    Geld van de belastingbetalers...fijn is dat en dit zonder ons iets te vragen
  • Bart De Brucker

    5 jaar geleden
    Op de moment dat de beurzen op punt staan te barsten...
  • Anne Siebesma

    5 jaar geleden
    Hebben de geachte dames en heren dikbetaalde topmanagers er ook aan gedacht dat als je jouw hoofdkantoor in Brussel gaat vestigen dat jouw toekomstige medewerkers daar iedere dag voor in de file moeten gaan staan en dat er geen IT-ers te vinden zijn die daar zin in hebben?