REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog: Wapenstilstand in een verdeeld Europa

Een eeuw geleden kwam er een einde aan een gruwelijke oorlog en dat gaat ook in politieke kringen niet ongemerkt voorbij. Maar honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog staat het Europese gezamenlijke project onder druk en leeft het nationalisme op, schrijft The Washington Post.

14 reacties

  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Het is de soldaten die hun leven gaven niet eens meer waardig om hun dood te herdenken want ze vochten voor ons land dat nu aan andere culturen en vreemdelingen verkocht wordt, ja zelfs weggegeven... De politici zouden beschaamd moeten zijn dat ze de met bloed doordrenkte grond van onze voorouders zomaar verkwanselen, vele gesneuvelden draaien zich om in hun graf als ze het zouden weten!
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Ik ben nooit fan geweest van fanfaron De Gaule.Maar één ding moet hem lovend toegeschoven.Zijn afkeer van het Europa zoals het nu draait.Le Machin zoals hij het noemde.Hij verkoos een Europa der volkeren,niet het Europa van Staten.Het model Benelux is was op mensenmaat.Europa slecht afkooksel ervan is een draak.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Een echte unie kun je niet bouwen met landen die economisch, cultureel en financieel totaal van elkaar verschillen evenals het verplichten van mensen samen te leven waarvan de godsdienst diametraal verschilt van mekaar.
  • daniel d'hulst

    5 jaar geleden
    We vieren het einde van een oorlog maar de grote leiders bereiden wel een nieuwe voor.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    De EU kan maar op 1 manier reageren : luister naar de bevolking en stop ermee een volledig continent stiekem te laten besturen door enkele individuen met een verborgen agenda. Het zijn vooral dezen die de globaliteit prediken en alles in privébezit willen brengen om ons meer te doen betalen en 'de prijzen naar beneden te doen gaan' door de ontstane concurrentie die een gevaar zijn voor alles wat we nu zijn. Opleiding, bezit, eigenheid en cultuur, te grabbel voor enkelen.Denk aan de IJzer aub.