© ema

Onterecht ontslag kost gemeentebestuur 120.000 euro

Een vrouw die al 22 jaar als verzorgende werkte in rusthuis Sint-Isabella in Arendonk, is door het OCMW onterecht ontslagen. De onrechtmatige C4 breekt de gemeente nu zuur op. Het ontslag kost de lokale overheid liefst 120.000 euro.

Eddy en Ivo Meulemans

Aanleiding voor het ontslag was een klacht van een hoogbejaarde bewoonster van het rusthuis in augustus 2013. Volgens de bewoonster werd ze door personeelslid May Verhaegen (52) "niet goed verzorgd" en "vaak ook afgesnauwd". Ook collega’s en familieleden van bewoners zouden meermaals hun beklag hebben gemaakt over de “botte omgang” van het 52-jarige personeelslid.

“Ook wij vonden het niet prettig om haar te ontslaan, maar we zijn heus niet over één nacht ijs gegaan”, zegt OCMW-voorzitter Kenny Viskens (N-VA). “De vrouw had eerst al een mondelinge vermaning en nadien een schriftelijke blaam gekregen. De nieuwe klacht was de druppel die de emmer deed overlopen, waarna we een intern tuchtonderzoek zijn gestart. De feiten die daarbij aan het licht kwamen, waren van die aard dat we niet anders konden dan over te gaan tot ontslag.”

May zelf vertelt een ander verhaal. "In juni 2013 werd ik plots overgeplaatst naar een andere verdieping, nadat een bejaarde zijn beklag had gemaakt”, zegt ze. “Twee maanden later mocht ik geen voet meer in het rusthuis zetten en op 28 november werd ik ontslagen. Ik was verrast en vond het onrechtvaardig. Ze hebben me klein gekregen, maar de steun van verschillende collega's hield me op de been."

Intussen gaf de Raad van State haar gelijk.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER