© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste Limburgse killerclown jaagt Lommelaren stuipen op het lijf

Opschudding in Lommel, waar vrijdagmiddag de eerste Limburgse ‘killerclown’ op straat werd gespot. Een grimmig geschminkte clown met ploertendoder joeg veel Lommelaren de stuipen op het lijf, getuige de talloze angstige reacties op sociale media. Het bleek om een fotoshoot van een nieuw Lommels bedrijfje te gaan dat kostuums verhuurt.

rust

In de VS zijn ze al langer een hype: de killerclowns die voorbijgangers de schrik van hun leven bezorgen. Na Amerika, Engeland, Australië en Nederland is de hype nu ook naar ons land overgewaaid. Vrijdag rond 15 uur werd op de Vreyshorring in Lommel een vervaarlijk uitziende clown met knuppel gespot. In een mum van tijd deelden tientallen angstige voorbijgangers beelden van de horrorclown via sociale media. Een enkeling riep zelfs op om de kinderen binnen te houden.

Bange kinderen

Na een speurtocht ontdekten we dat de clown een initiatief was van Lommelaar Glen Wouters, creatief brein achter ‘Killerclown Belgium’. “Ik ben geschrokken van de reacties”, vertelt Wouters. “Het was niet mijn bedoeling om voorbijgangers bang te maken. Ik had op voorhand de politie zelfs gebeld dat we een fotoshoot in clownspak zouden houden.”

Glen start met vrienden een bedrijf dat op de hype inspeelt. “Vanaf maandag kan je ons als killerclown inhuren voor bedrijfs- of halloweenfeestjes. Wie zelf clown wil spelen, kan ook enkel het pak bestellen.” Gisteren werden de promobeelden voor de zaak gemaakt. “Mijn vriend Jo was de horrorclown van dienst. Voor de fotoshoot moesten we uiteraard de straat op. Maar we hebben dat bewust tijdens de schooluren gedaan. Volgens de politie deden we niets illegaals.”

Toch zijn de killerclowns geen onschuldig vermaak. In Leuven belde een moeder donderdagavond de politie nadat haar zoon nabij de Diestsesteenweg door zo’n griezel achtervolgd was. Een patrouille ging op zoek, maar de clown werd niet meer gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer