Man die jonge renners begeleidt blijkt cocaïnesmokkelaar

© tab

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een gepassioneerde wielerfanaat die jonge wielrenners begeleidde: zo staat Victor ‘Fik’ B. (77) bekend in zijn dorp. Maar nu blijkt dat hij een geheim leven leidde als lid van een internationale drugsbende die tonnen cocaïne naar Europa smokkelde. Donderdag werd hij opgepakt op vraag van de Italiaanse ‘financiële politie’.

sam reyntjens

Victor B. zit in de cel in ons land. Hij werd opgepakt op vraag van de Italiaanse autoriteiten. De Guarda di Finanza, een deel van de Italiaanse militaire politie dat zich onder meer toelegt op internationale drugshandel, startte in 2014 een onderzoek naar de bende waar de 77-jarige Heistenaar deel van uitmaakt. Dat onderzoek begon op basis van informatie van de Belgische federale gerechtelijke politie. Die had vernomen dat er vanuit de Dominicaanse Republiek cocaïne werd ingevoerd naar verschillende Europese landen.

Het twee jaar durende onderzoek bracht uiteindelijk veertien verdachten in beeld. Dertien van hen werden donderdagochtend in de boeien geslagen. De veertiende verdachte bleek al enkele maanden overleden te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen