© ISOPIX

DISCUSSIE. Is Jan Jambon de juiste man om de Vlaamse regering te leiden?

“Jan Jambon zou ook een uitstekend minister-president zijn.” Straffe woorden van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) vrijdag op Radio 1. Zou Jan Jambon – die als titelvoerend burgemeester een monsterscore haalde in zijn gemeente Brasschaat – minister-president van Vlaanderen kunnen worden? Geen Bourgeois II dan? Of Francken I?

InKe

LEES OOK. Na monsterscore van Jambon in Brasschaat: beweegt er iets in de pikorde bij N-VA?

Als er iets is wat ze bij N-VA strak in de hand proberen te houden, dan wel de communicatie. Er wordt vanuit de partij, en niet in het minst door staatssecretaris Theo Francken, vaak oververhit getweet, maar verder laten kopstukken zelden zomaar iets vallen in een gesprek. En Ben Weyts liet dus de naam van Jambon vallen. Weliswaar op de vraag of hij zelf minister-presidentiële ambities had. En hij voegde er wel onmiddellijk aan toe dat “het in de eerste plaats Geert Bourgeois toekomt”.

Jambon zelf bedankt voorlopig voor de Vlaamse eer. “Dat is een mooi compliment, maar niet aan de orde. Vlaanderen heeft een uitstekend minister-president”, reageert hij. “Er is voor ons ook nog te veel werk op de federale plank om met carrièreplanning bezig te zijn.”

Wat denk jij? Is Jan Jambon de geknipte man om de Vlaamse regering te leiden? En wie moet er dan federaal premier worden? Reageer mee via onderstaand formulier. De beste reacties worden maandag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER