Pathé baat in Nederland 28 bioscopen uit. De Franse groep Les Cinémas Gaumont Pathé is naast  Nederland ook actief in Frankrijk en Zwitserland.
Volledig scherm
Pathé baat in Nederland 28 bioscopen uit. De Franse groep Les Cinémas Gaumont Pathé is naast Nederland ook actief in Frankrijk en Zwitserland. © ANP

Oplichters doen zich in nepmails voor als het hoofdkantoor en kunnen zo 19 miljoen euro buitmaken

De Nederlandse directie van bioscoopketen Pathé is eerder dit jaar slachtoffer geworden van zogenoemde CEO-fraudeurs.  Daarbij doen oplichters zich voor als topbestuurders. Met succes:  de oplichters wisten door een babbeltruc ruim 19 miljoen euro buit te maken,  blijkt uit een vonnis van de Amsterdamse rechtbank dat deze week werd gepubliceerd, zo melden Nederlandse media.

5 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Ze vragen geld maar na de deal gaan ze het terugstorten. Dat wil dus zeggen dat ze dat geld niet echt nodig hebben of moeten afgeven tijdens de deal, want ze kunnen het gewoon teruggeven. Daaraan zie je toch al dat ze eigenlijk geen geld nodig hebben en dat het een scam is.
  • raf stevens

    5 jaar geleden
    Zogenaamde topmensen (dus niet de eerste de beste simpelaars) laten zich rollen en gaan op 1 mailtje in om geld te storten. Hoe naiëf kun je zijn om niet eens te checken. Blijkbaar was het toch 'maar geld van het kantoor' en geen privé geld.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Die 'topmensen' zijn ook wel de twee slimsten van de klas. 19 miljoen euro zomaar in het zand zetten. Of zitten ze ook in het complot ? Dat lijkt me het meest waarschijnlijk want zo dom kan toch geen mens zijn.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Dat zaakje stinkt als de pest. Ik geloof nooit dat een echte "topvrouw" en een bekwame financieel directeur daar zomaar zouden intrappen.
  • Dirk Sabbe

    5 jaar geleden
    echte top lui,elkaar rijk maken .zo ken ik er nog !!!