© svh

Straten in binnenstad tijdelijk afgesloten voor ophangen eindejaarsverlichting

Enkele straten in de Mechelse binnenstad worden zondag in fases tijdelijk afgesloten. Dat is nodig om de traditionele eindejaarsverlichting op te hangen. Op de shoppingavond tijdens 'Black Friday' op 23 november wordt ze aangestoken.

Sven Van Haezendonck

Specialisten uit Oostenrijk hebben in opdracht van MK Illumination ondertussen de eerste ledlampjes aangebracht. Onder andere aan het stadhuis op de Grote Markt en in bomen in het centrum.

Vanaf zondag 11 november gebeurt dat stelselmatig in enkele winkelstraten in de binnenstad. Zondag vanaf 12.30u staan er hoogtewerkers op de weg in de Hoogstraat en op de Korenmarkt. Die worden dan tijdelijk afgesloten. "Er wordt pas 's middags gestart, zodat bakkers en beenhouwers gedurende de voormiddag met de auto bereikbaar blijven voor hun klanten", zegt Katleen Den Roover (N-VA), schepen van Economie.

Ook de Adegem-, Gulden-, Onze-Lieve-Vrouwe-, Graaf van Egmont- en de Hanswijkstraat komen zondag vanaf 's morgens gefaseerd aan bod. "We trachten met de ophanging van de sfeerverlichting zelf zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken", stelt Bart De Nijn (onafhankelijk), schepen van Openbare Werken. Ook in de deelgemeenten komt er verlichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER