VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Bart De Wever scherp na coalitie met PVDA in Zelzate: “De hypocrisie mag stoppen, dit doe je niet”

Bart De Wever (N-VA) heeft in VTM NIEUWS fel gereageerd op de coalitie die sp.a en PVDA in de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate zullen vormen. “Dit is geen goede zaak. In het statuut van de PVDA staat nog altijd dat het communisten zijn. De linkerzijde hamert altijd op het cordon sanitaire, om niet met extreemrechts te besturen. Maar extreemlinks is hetzelfde, zo doorbreek je ook het cordon”, aldus De Wever.

475 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Jokke,33,8 miljard euro per jaar..dat is het bedrag dat de belgische staat misloopt door grote vermogens contadorbelastingen te laten betalen door OPENGRENZENFISCALITEIT..(contadorbelasting=0,0005%)! En u betaald dit lekker mee..of wacht..bent u ook zulke 'legale' massafraudeur?
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Een coalitie met het VB is electorale zelfmoord (50% van de N-VA'ers haat het VB). Geen coalitie met het VB is dat ook (50% van de N-VA'ers smeekt om samen te gaan). Toch moet er een keuze gemaakt worden. Wie denkt dat De Wever die verantwoordelijkheid op zich neemt, vergist zich: zowel voor het samengaan als het niet samengaan ligt er een uitleg klaar, waarbij het de anderen zijn die hem geen andere keuze laten.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    30miljard bij op de schuldenberg op twee jaar de prestaties van regering Elio Ronny Ooijen.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Hij moet het nu niet op anderen steken. Het ligt aan hemzelf. Altijd de kaart van de rijken trekken eist zijn tol bij Jan met de pet.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Wever zal zich nooit laten verleiden om sp.a na te apen. Zoveel fatsoen en trouw aan zijn woord heeft hij wel. Tot grote wanhoop van zijn tegenstanders (politici/ media/analisten/betweters) die telkens weer de politiek die ZIJ voor hem uitstippelen in rook zien opgaan.