© rdr

© rdr

thumbnail: null
thumbnail: null

Klaprozen voor gesneuvelden

Naar aanleiding van wapenstilstand knutselden de leden en leiding van Chiro Kaulille, in samenwerking met de oud-strijdersvereniging, zelfgemaakte klaprozen. Die staan symbool voor de gesneuvelden tijdens WO l. Deze klaprozen worden door de jongeren bij het herdenkingsmonument van de gesneuvelden neergelegd.

rdr

Na de eucharistieviering in de St.-Monulfus- en Gondulfuskerk van Kaulille, op 11 november, volgt de hulde aan het oorlogsmonument door burgemeester en schepenen aan de kerk van Kaulille. Ook in Bocholt en Reppel is er een kransneerlegging. Omdat het 100 jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog eindigde, worden de vieringen mee opgeluisterd door de leerlingen de basisscholen en hebben leden van de lokale jeugdbewegingen klaprozen geknutseld. Verder is er ook een muzikale hulde door de kinjersjutterie. Om 11uur zullen alle Bocholtse kerkklokken luiden om het einde van de eerste wereldoorlog te gedenken. In Bocholt speelt de beiaard om 11u30.

"In Kaulille, Bocholt, en Reppel vonden de traditionele herdenkingen plaats aan het oorlogsmonument", vertelt Leen Brecht van de jeugddienst "De leerlingen van de lagere scholen hielpen mee aan de herdenkingen. Ze schreven gedichten en knutselden klaprozen die aan de monumenten werden bijgezet. Daarnaast werd het honderdjarig jubileum van de wapenstilstand extra in de kijker zetten met 1000 klaprozen.é

In de kerkdorpen waar een herdenking plaats vond, werd een lokale jeugdbeweging gevraagd om mee te werken aan het klaprozenproject. éChiro Kaulille, KSA Bocholt, en KSA Reppel staken de handen uit de mouwen. Ze knutselden honderden klaprozen die in aanloop naar 11 november geplant werden in de drie dorpskernen", ldus Leen.

RDr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer