Ziek verkoudheid vrouw
Volledig scherm
PREMIUM
Ziek verkoudheid vrouw © Thinkstock

Zonder pillen gewapend tegen elke winterkwaal: onze huisarts legt uit hoe je dat doet

Dafalgan tegen hoofdpijn, Otrivine tegen verstopte sinussen, paracetamol tegen koorts... Het zijn maar enkele van de medicijnen die we inzetten bij winter- en andere kwaaltjes. «Mensen grijpen te snel naar pillen om klachten aan te pakken. Om je gezondheid in handen te nemen heb je ze niet nodig», stelt huisarts Jutta Borms. Zij geeft enkele alternatieven om kwaaltjes zoals hoofdpijn, verkoudheden en vermoeidheid sneller de baas te kunnen. 

9 reacties

  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Huisartsen die reclame maken om niet ziek te worden ? Onwaarschijnlijk, want ze leven van zieke mensen.
  • joseph kellens

    5 jaar geleden
    Inderdaad bewegen en gezond eten,leven. Kwakzalverij ,maar ook pillen zijn niet nodig.allemaal sponsors vd farmaceutische maffia.paracematol is niet nodig tegen verkoudheid. Enkel indien men hoge koorts heeft.men neemt alleen pillen als t verantwoord is.
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Als we het niet gratis mogen lezen zullen we wel voordoen met de traditionele middeltjes
  • Chris Verbrugghe

    5 jaar geleden
    Bewegen !
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Pure kwakzalverij! Reclame voor suikerbolltejes met geschud water besprenkelt. Hoort niet thuis in de katern wetenschap. Ze kan beter nog wat pianospelen, en meedoen aan tv spelletjes.
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Geldt je doktersvoorschrift ook in Spanje? En mogen slaapmiddeltjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis
    PREMIUM

    Geldt je dokters­voor­schrift ook in Spanje? En mogen slaapmid­del­tjes mee op het vliegtuig? Dit moet je weten over medicatie op reis

    Van pijnstillers tot laxeermiddelen, zowat iedere Vlaming steekt wel een reisapotheek in zijn koffer. Maar zijn er ook geneesmiddelen die absoluut verboden zijn in andere landen? En vervoer je medicatie best in je gewone of handbagage? De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) geeft advies zodat je in de paasvakantie helemaal voorbereid op reis kan vertrekken: “Voor sommige pijnstillers en ADHD-medicijnen heb je een medische verklaring nodig.”