Hetze rond afschaffen voetweg gaat verder: “Als je zelf het bos illegaal kapt, moet je niet klagen over gebrek aan privacy”

© dhh

© Google Earth

© Google Earth

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het verzet tegen het verleggen en afschaffen van de Dilbeekse voetwegen 99 en 102 zwelt aan. Niemand in de buurt is voorstander van de verandering. “De buurtbewoners die de voetweg willen verleggen, hebben het bos illegaal gekapt.”

Dieter Hautman

De aanvraag van Johan De Smet en Sabine Henne uit de Ketelheidestraat om de voetwegen 99 en 102, die over hun eigendommen lopen, te verleggen en te schrappen, zet kwaad bloed bij vele Dilbekenaren. De vzw Trage Wegen riep al op tot verzet. Het feit dat Johan De Smet bestuurslid van de lokale Open VLD is, de partij die een aanvraag op de gemeenteraad doordrukte, kon de gemoederen al zeker niet bedaren. De Smet en Henne beweren dat de huidige voetweg slecht toegankelijk is en willen 30.000 euro investeren om de voetweg te verleggen en een houten wandelpad aan te leggen. Maar nu blijken ook de buren zich tegen die aanpassing te verzetten.

“Verschillende buren worden al enige tijd onder druk gezet door die mensen, maar ik zwijg niet langer”, zegt Jim Ongena uit de Kerkeveldstraat. “Zij willen de voetweg verleggen omdat hun privacy verstoord wordt. Maar momenteel ligt het dichtste punt tussen hun woning en de voetweg op 40 meter. Als hun alternatief tracé wordt aangelegd, komt dat op slechts zeven meter van onze huizen. Maar blijkbaar doet onze privacy er niet meer toe, aangezien wij geen 30.000 euro te veel hebben”, klinkt het scherp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen