Stelende kelner weer vrij: “Ik hoop dat hij een normaal leven opbouwt zonder al die sier”

© rr

De kelner die jarenlang geld stal uit de kassa van restaurant Oesterput in Blankenberge is opnieuw vrij. De Brugse raadkamer besloot om hem na enkele dagen cel onder voorwaarden vrij te laten. Zijn advocaat wilde niet reageren.

Tim Lescrauwaet en Junior Verbeke

Tom M. (39) is alweer op vrije voeten. Gisteravond vrijdag mocht hij de Brugse gevangenis na een kleine week weer verlaten. 's Morgens verscheen hij voor de eerste keer voor de raadkamer. Die besloot om hem onder strikte voorwaarden opnieuw vrij te laten. Het parket legde zich daarbij neer en tekende geen beroep aan. Iets wat ook de zaakvoerder van het restaurant doet. “Ik denk dat hij zijn lesje wel geleerd heeft.”

Hij hoopt dat Tom M. door zijn weekje opsluiting weer stevig met de voeten op de grond staat. “Ik vind het niet erg dat hij al is vrijgelaten. Ik denk dat hij zijn lesje nu wel geleerd heeft. Tijdens het werk opgepakt worden voor het oog van zijn collega's, dat is iets wat hij niet snel zal vergeten. Ik steek er ook niets mee in mijn zak door hem maanden in de gevangenis te zien. Ik hoop dat hij zich herpakt en dat hij een normaal leven opbouwt zonder al die grote sier die hij eigenlijk niet kon betalen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen