EPA/rv
Volledig scherm
© EPA/rv

Dakloze ontpopt zich tot volksheld door terrorist in Melbourne te rammen met winkelkarretje: Australiërs zamelden al 60.000 euro in

Een 46-jarige dakloze Australiër wordt onthaald als een held nadat hij met een winkelkarretje een terrorist probeerde te rammen die op vrijdag drie mensen neerstak in het centrum van Melbourne. Er werd al bijna 95.000 Australische dollar, oftewel ruim 60.000 euro, ingezameld om de man te belonen voor zijn heroïsche daad. Zelf blijft hij nuchter ondanks alle heisa. “Ik ben geen held”, houdt hij vol.

12 reacties

  • Jaak Meyers

    5 jaar geleden
    Dit had in Amerika heel anders verlopen. Ik zie trouwens niet in waarom men iemand die verschillende keren uithaalt met een mes niet in het been zou mogen schieten. Wat heb je aan politie als die hun taak niet durven doen.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Belonen, die man, en zorgen dat hij het goed heeft voor de rest van zijn leven :-)
  • Jan Mulders

    5 jaar geleden
    Dat is bijna een Belgische klucht, omdat het om een Somaliër gaat durft de politie niet optreden ? Een dakloze moet dan maar de boel redden. Gelukkig heeft die geen TV en kent hij niks van politieke correctheid.
  • Bert Boeykens

    5 jaar geleden
    Zijn telefoon viel kapot tijdens het gevecht, maar dat deerde hem niet, ondanks het feit dat hij geen vervangtoestel kan betalen. De organisatie lichtte Rogers in via de telefoon. “Onze held is zo nederig als maar kan zijn, en had geen idee over deze inzamelactie”, staat te lezen op de pagina van de crowdfunder.
  • Rory Dull

    5 jaar geleden
    waarom niet gelijk in zijn been(en) schieten....uitgeschakeld!