© Photo News

Sarcastische Vanhaezebrouck: “Nu zal iedereen wel weer zeggen dat de Kums van Gent terug is”

Sven Kums was zondagmiddag de grote ster in het elftal van Anderlecht. Met twee doelpunten hielp hij paars-wit aan een belangrijke driepunter tegen zijn ex-club AA Gent. Ook coach Hein Vanhaezebrouck - die Kums ook al coachte bij Gent - had dat gezien. “En hij speelde vandaag zelfs maar op 50 procent van zijn kunnen!”

svar

“Of deze zege er vooral is gekomen dankzij Kums? Nee, dankzij mijn 11 spelers”, zei Vanhaezebrouck na de wedstrijd. “Kums heeft al heel veel goede matchen gespeeld, maar jullie kijken enkel naar het resultaat en wie scoort. En Kums was vandaag maar 50 procent van wat hij normaal is: hij ging er normaal na 20 minuten af doordat hij last had van een blessure, maar ik heb hem gevraagd om erop te blijven. Dat heeft hij gedaan, dus chapeau voor hem. Maar hij beschikte niet over al zijn mogelijkheden en heeft ongetwijfeld al betere matchen gespeeld. Ik ben zeer blij voor hem dat hij nog eens scoort. Nu zal iedereen natuurlijk wel weer zeggen dat de Kums van Gent terug is.”

“Dat we de tegenstander weer wat in de match lieten komen? Ja, de vermoeidheid speelt daarin zeker een rol. We hebben heel veel matchen afgewerkt. Maar dat is voor andere clubs natuurlijk ook zo. Maandagvoetbal mag hier in België niet en dat is heel zwaar als je dan elke keer op donderdag en zondag moet spelen. Als je dan nog een lange reis uit Fenerbahçe hebt... en was Gent met 11 gebleven, ging het moeilijker geweest zijn. Maar mijn spelers hebben het volgehouden.”

De coach had achteraf ook lof voor de jonge Francis Amuzu, die eveneens een goede wedstrijd afwerkte. “Hij is wat nerveus gestart, maar geleidelijk aan beter in de match gekomen. We weten dat Ciske zowel aanvallend als defensief kan spelen. Hij is een beetje een type-Limbombe. Het was een heel geslaagde match voor hem.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer