De studenten die het niet in vijf jaar halen, eindigen niet ­allemaal zonder diploma. De meesten kiezen voor een ­andere richting of gaan naar een hogeschool.
Volledig scherm
De studenten die het niet in vijf jaar halen, eindigen niet ­allemaal zonder diploma. De meesten kiezen voor een ­andere richting of gaan naar een hogeschool. © thinkstock

Slechts helft studenten haalt binnen vijf jaar bachelordiploma

Nog amper de helft van de ­studenten behaalt binnen de vijf jaar een bachelor­diploma in de richting waarin ze zijn gestart. Dat blijkt uit cijfers van de KU Leuven, en bij de andere Vlaamse universiteiten is ­dezelfde tendens merkbaar. Tien jaar geleden lagen die slaagcijfers op 60 procent. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

36 reacties

  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Het is moeilijk. Maar doordat ze gunsten geven zoals credits, geeft het een vals gevoel van gemakkkelijkheid. En dan kom je in het moeilijkste jaar terecht: het derde en laatste... je moet daar voor de helft slagen om daarna aan de master te mogen beginnen en te combineren met bachelorvakken die meegepakt zijn. Ergens terecht. Eerst uw bachelor tot een goed einde brengen.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    Gewoon de lat nog een beetje lager leggen. Dan worden het allemaal universitairen en kunnen de oostblokkers de vacante jobs innemen.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    En de andere helft blijft feesten.
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    onderwijs niveau daalt al jaren maar ja ze zien het niet en blijven de studenten maar pamperen
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    De onderwijs "experts" van de jongste decennia zijn ervan "overtuigd" dat, de voornaamste "voorwaarde" om te slagen, het "zich goed voelen in de klas/aula" is. We weten wanneer kinderen/studenten zich "opperbest" voelen. Hen "stimuleren, motiveren" door middel van goede/slechte punten is voortaan uit den boze. Zich "goed voelen, en de rest "komt vanzelf".