Vanuit een ‘verdelgingstrein’ verstuift Infrabel jaarlijks zo'n 2,8 ton onkruidverdelger over de hele lengte van het spoornet.
Volledig scherm
Vanuit een ‘verdelgingstrein’ verstuift Infrabel jaarlijks zo'n 2,8 ton onkruidverdelger over de hele lengte van het spoornet. © REUTERS

Infrabel zoekt nog naar alternatief voor controversieel glyfosaat van ‘verdelgingstrein’

Er mag in ons land al sinds de zomer van 2017 geen glyfosaat, beter bekend als Roundup, meer gebruikt worden voor de verdelging van onkruid, maar spoornetbeheerder Infrabel gebruikt het product nog altijd in de spoorwegbermen. Dat schrijven deze krant en La Derniere Heure vandaag. "We zoeken naar een alternatief", zegt Infrabel.

28 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Infrabel is niet alleen! Je moet die rommel maar niet verkopen hé! De overheid lokt het zelf uit door die producten aan te bieden!
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Glyfosfaat op zich is niet persé schadelijk,maar wel in de combinatie met POEA en dat wordt helaas wel gebruikt omdat deze beter mengbaar zijn waardoor het zich beter gelijkmatig verspreid over de gewassen.Vaak wordt de toegelaten norm met bv arcenicum 5 tot 53 maal overschreden.(dus 500 tot 5300% !)
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Als het gaat over bermen, maak ze dan zo dat ze gemaaid kunnen worden. Hier op het Franse platteland maaien ze twee keer per jaar. Dat zijn vele kilometers! En kan er geen infrastructuur komen met schapen ? Feit is dat ze bij Infrabel niet veel van de natuur afweten en zeer weinig gemotiveerd zijn om een natuurvriendelijke oplossing te vinden.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Dubbel zinnig artikeltje en envenredige reacties. Het product is gewoon vergunningsplichtig geworden.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Geen probleem, in Nederland en Duitsland nog steeds vrij te koop