Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops (tweede van rechts).
Volledig scherm
Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops (tweede van rechts). © ANP

Geert Wilders wil onderzoek naar politieke beïnvloeding bij "minder Marokkanen"-proces

Heeft de toenmalige Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten invloed uitgeoefend op het openbaar ministerie (OM) om PVV-leider Geert Wilders te vervolgen voor zijn "minder Marokkanen"-uitspraken in 2014? Wilders zelf en zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, menen alvast van wel en hebben een verzoek tot nader onderzoek ingediend bij het gerechtshof in Den Haag, weet RTL Nieuws.

22 reacties

  • Michel Philippe

    5 jaar geleden
    Ge moet voorzichtig zijn tegenwoordig in uw uitlatingen. Hij moest gezegd hebben: "Wij willen dat er minder mensen naar Nederland komen die de autochtonen op alle manieren het leven zuur maken (op zijn zachts uitgedrukt). Bv stenen werpen naar de politie. Ik kan hier geen lijstje maken.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Partijen die zulke uitspraken doen over mensen met evenveel rechten als een ander (Nederlandse Marokkanen) zou men zonder meer moeten verbieden. Dankzij die huidige straffeloosheid (is wel veroordeeld maar niet gestraft) blijven die haatpredikers ongestoord hun gif spuien en onze maatschappij verzieken.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Aan de huidige reacties te zien: zo denken de Belgen momenteel over de linkse kerk en het gezag. Het laat zien dat er steeds meer weerstand komt tegen de linkse kerk en het beleid.
  • freddy depaepe

    5 jaar geleden
    inderdaad minder Marokkanen klopt niet; het moest zijn GEEN Marokkanen!
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Dus als men openlijk verklaart dat er minder Marokkanen naar Nederland mogen komen, is dat groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie? Ik zie niet in wat hier beledigend aan is of aanzetting tot discriminatie. Maar ja, ik ben, dan ook niet zo extreem politiek correct als sommigen.