Vlaams minister van Ambtenarenzaken Liesbeth Homans (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Ambtenarenzaken Liesbeth Homans (N-VA) © Photo News

Vakbonden halen slag thuis: Vlaamse ambtenaren behouden volledig loon na 30 dagen ziekte

Vlaamse ambtenaren zullen dan toch hun volledig loon behouden als ze langer dan 30 dagen ziek zijn. Eerder had minister Homans beslist dat zij zouden terugvallen op een ziekteuitkering van 65% van hun loon, maar die plannen schroeft ze nu terug.

537 reacties

  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Het zou een eerste stap zijn naar een eerlijke gelijkheid met de privé sector, maar ook zij en de N-VA heeft niet het lef om dit te doen en is op dit vlak net zo machteloos als al die andere partijen in het verleden. Het zelfde zien we de zware beroepen, in de pensioenen en een index in percent uitbetaald, allemaal zaken waar discriminatie en gesjoemel van vakbonden en regeringen hebben plaats gevonden.
  • Désiré hmelers

    5 jaar geleden
    Ambtenaren: overwegend een vet betaalde job gekregen dankzij een politiek vriendje, en vet pensioen in het vooruitzicht, gratis naar het werk treinen... "echt " werken is er niet bij... weinig uren....en dan nog bevoordeeld worden t.o.v. de normale werknemer.. onder druk van die vakbonden...SCHANDE!!! ZELFDE VOORWAARDEN DAN HGET BEDRIJFSLEVEN!!!
  • Pascal Badts

    5 jaar geleden
    Gilbert. Als nieuwe werknemers starten onder nieuwe voorwaarden, kiezen zij daar zelf voor, maar lopende contracten, en dan vooral die die ouder zijn dan bvb 20 jaar veranderen, is not done.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Daarom noemt dat een zelfstandige, Sascha Delbroek. Die zorgen voor zichzelf. Meestal goed. En gemiddeld betalen die 20% belastingen minder dan loontrekkenden. Maar die zijn zo inhalig dat ze ook nog van de loontrekkenden zouden willen krijgen.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Ondertussen vallen prive arbeiders na 1 maand ziekte naar 66 % loon. Dit is een schande van de vakbonden en Homans.