Hier is Bart De Wever bang van

© *

Waar is Bart De Wever bang van? “Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van de Antwerpenaars. Daarom behoren een terreuraanslag of andere catastrofe in de stad tot mijn grootste angst. Het is mijn taak om alle maatregelen te nemen om ze te vermijden, en om bij noodsituaties het werk van onze veiligheids- en hulpdiensten te coördineren."

boj

Bleef u al weg van een groot evenement uit angst voor aanslagen?

"In tijden van verhoogde terreurdreiging is het voor mij als burgemeester juist belangrijk om er te zijn. De dag na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, vorig jaar in november, ontving Antwerpen tienduizenden kinderen voor de aankomst van Sinterklaas. Op dat moment heb ik tot in de nacht overlegd met de politie welke maatregelen we konden nemen om dat kinderfeest door te laten gaan. Uiteraard moet ik daar dan aanwezig zijn. We mogen niet naïef zijn, maar angst mag ons leven niet bepalen."

Over welke andere zaken ligt u wel eens wakker?

“Dat er iets erg mijn kinderen of familie zou overkomen. Of van moeilijke beslissingen die ik soms moet nemen. Ik denk dat iedereen daar wel eens mee te maken krijgt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen