© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

© Elke Gielen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

GO! BS De Sprong viert Werelddierendag

Vorige week kregen de kinderen van juf Elke, juf Veerle en juf Wendy enkele leuke verrassingen. Extra speeltijd? Geen huiswerk? Nee, de verrassing was veel groter want op 4 oktober is het Werelddierendag. Op die dag zetten we ons beste beentje voor voor onze huisdieren : extra knuffeltjes, snoepjes, lange wandelingen... .

Elke Gielen

Eerst hebben de leerlingen kennis kunnen maken met dierenarts Geert Vermeulen in Ophoven. Ze leerden de toestand van een gezonde hond controleren zoals naar het hartje luisteren, de lichaamstemperatuur meten, de oren en tanden nakijken... . Op het einde van het bezoek hadden de kinderen nog vele vraagjes zoals: ben je al eens gebeten geweest? Wat is het vreemdste dier dat je ooit verzorgd hebt? Hoe kan je dierenarts worden? Enkele kinderen beslisten zelfs om later ook dierenarts te worden. Maar het bezoek van de klas van juf Veerle kreeg een hele andere wending. Zij mochten mee de werkvloer op want de dierenarts kreeg een oproep: een spoedkeizersnede van een koe. Een hele beleving voor vele kinderen.

Maar kwamen er ook verschillende dieren op bezoek op school?! Natuurlijk! In GO! BS De Sprong is iedereen welkom: van een kleine schattige hamster tot een grote hond met grote oren. De kinderen van juf Elke hebben kunnen kennismaken met Smokey, een knappe basset. Meteen vielen de grote oren van de hond op. Nel en Thei, Smokeys baasjes, hebben de kinderen vele verzorgingstips aangeleerd zoals een goede thuis, veel gaan wandelen, gezond eten, veel drinken en ook heel veel liefde! Maar natuurlijk hebben Smokey en Nele ook enkele trucjes laten zien zoals: zitten, liggen, pootje en kusje. Een en al ontroering! En eindelijk het langverwachte moment... De kinderen mogen Smokey een snoepje en een dikke knuffel geven. Smokey was alleszins heel vereerd en straalde op de groepsfoto. Bij juf Veerle kwam een hamster op bezoek. Een en al plezier met de vele speeltjes die ze bij had. En bij juf Wendy kwam ook een hondje Rocky een kijkje nemen op school die van alle kinderen een hele dikke knuffel kreeg.Tot slot hebben allerlei muzische activiteiten plaatsgevonden rond drama en beweging zoals dieren op het podium en in gevangenisschap, dieren op de boerderij. Een al plezier tijdens het thema 'Werelddierendag'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer