jonge Fortnite-gamers in volle actie.
Volledig scherm
PREMIUM
jonge Fortnite-gamers in volle actie. © BELGA

Nooit was onlinegame populairder dan Fortnite

Nooit was een onlinecomputergame populairder dan Fortnite. Wereldwijd spelen vandaag meer dan 200 miljoen gamers het cartoonachtige schietspel. Gratis. Toch levert het de ontwikkelaar makkelijk 300 miljoen per maand op. Vooral jonge, eraan verslingerde tieners zijn verzot op de leuke outfits en overwinningsdansjes, die wél betalend zijn. Eens de community hen in haar greep heeft, is het nog moeilijk eraan te weerstaan.

10 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Net gezien dat Epic Games, de uitgever van Fortnite, zijn eigen online-winkel aan het opzetten is als concurrent van Steam/Valve. Er is nog niet veel te zien, maar het concept ziet er veelbelovend uit. Ontwikkelaars zouden bij Epic Games bovendien meer winst maken (88%) op hun spel dan bij Steam (70%). Gaben gaat vast slapeloze nachten tegemoet.
  • Milo Robays

    5 jaar geleden
    Niet alleen kinderen en jongeren spelen dit. Ook volwassenen spelen dit ook, denk maar aan Twitch Streamers die meer verdienen dan de meest mensen die gaan werken.
  • Arie Verwimp

    5 jaar geleden
    Hebben die nu echt niets anders te doen? Ik heb geen computer nodig om mij bezig te houden hoor...en inderdaad lost generation.
  • Tony Vanheste

    5 jaar geleden
    Lost generation, liever lam dan moe
  • Abdel Nasser

    5 jaar geleden
    Mijn zonen spelen dit ook. Het is een sociaal gebeuren omdat er samen met vrienden wordt gespeeld. Tijdens het spel hebben die ook een sociale babbel.