Twitter
Volledig scherm
© Twitter

“Dit is wat er gebeurt als we onze mond houden”: wapenlobby vindt dat dokters zich niet mogen moeien in wapendebat. Ze zijn niet akkoord

BuitenlandKritiek van de Amerikaanse wapenlobby aan het adres van een Amerikaanse beroepsvereniging voor artsen, is bij flink wat dokters in het verkeerde keelgat geschoten. De NRA tweette dat artsen zich niet mochten mengen in het wapendebat, maar dat lieten die zich niet zeggen. Een van de artsen postte een alleszeggend beeld in repliek, dat massaal werd gedeeld.

21 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De wapenlobby werkt exclusief voor de wapenhandelaren en fabrikanten. Feitelijk hebben ZIJ als betrokken partij geen recht van spreken over de manier waarop een samenleving georganiseerd moet worden. We laten criminelen toch ook niet zelf bepalen of ze schuldig zijn of niet.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Er worden nog altijd mensen gered door medicijnen nooit door kogels.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Conclusie : Walter, een mensenleven is minder belangrijk dan het “recht” om wapens te mogen dragen/gebruiken. De dokters mogen de gevolgen ervan opkuisen dat gaat de wapenlobby niet doen.
  • Katrien Weyn

    5 jaar geleden
    De machtigste lobby in de VS is de farmaceutische industrie niet de wapen lobby. Ieder jaar sterven ook veel meer mensen aan medicijnen dan door kogels. Maar daar schrijft niemand over......
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Schoenmaker blijf bij uw leest" , dat geldt ook voor dokters. Waar bemoeien die zich mee !