© gerda Boonen

© gerda Boonen

thumbnail: null
thumbnail: null

Geen vijf broden en twee vissen maar heerlijk menu bij Samana Maaseik

Samana Maaseik vierde op 11 oktober de Dag van de Chronisch Zieke Mensen.

gerda Boonen

Daar waren ze, met z'n tachtigen, in het sober maar stijlvol versierde parochiecentrum, in de warmte van licht, die ook van hun glimlach en verwachting straalde. En van die van de bestuursleden en vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

Een korte bezinning duidde de bedoeling van het feestelijk samenkomen. De 'Dag van de chronisch zieke mensen' stond in het teken van Samana, samen sterk. Het is de nieuwe naam voor het vroegere Ziekenzorg CM. Schouder aan schouder blijven mensen sterk staan voor elkaar. Met het enthousiasme van allen samen, in het kader van dragen en gedragen worden: chronisch zieke medemensen, vrijwilligers met diepe bezieling, mantelzorgers met enorme moed, kwetsbare mensen.En dan was er het brood. Geen vijf broden en twee vissen, maar een lekker menu met soep, hoofdschotel en dessert.

Voor een tweede 'dessert', een muzikaal optreden, zorgde Olivia Thijssen uit Diepenbeek. Herkenbare liedjes, meezingers. Mooi. De rijen tafelgenoten deinden vaak ritmisch en zongen luid mee. Ze vroegen naar een bisnummer. En gniffelden en schaterden om de moppen tussendoor.

Bij de koffie herinnerde de voorzitster van Samana-Maaseik aan de stickeractie die Samana heeft opgezet: de nieuwe naam bekendmaken door zichtbaarheid. De origineelste 'zichtbaarheid' wint nationaal een prijs. En de afdeling Maaseik doet mee aan de actie 'Samana maakt je droom waar'. Wie wilde, kon een droom invullen op de placemats die op de tafels waren achtergebleven, en ze inleveren bij de kernleden. Zij bekijken welke dromen ze kunnen realiseren voor deze mensen.Ondertussen werd de droom van een deugddoende namiddag al zeker waar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer