Mathias De Clercq (Open Vld) en Mieke Van Hecke (CD&V) zien “geen reden” om de coalitiegesprekken met het linkse kartel stop te zetten.
Volledig scherm
Mathias De Clercq (Open Vld) en Mieke Van Hecke (CD&V) zien “geen reden” om de coalitiegesprekken met het linkse kartel stop te zetten. © VTM Nieuws

Mathias De Clercq: “Dit is een nummertje van het kartel”

Het kartel sp.a/Groen zet de onderhandelingen met Open Vld en CD&V in Gent tijdelijk stop. Een voorstel van Open Vld-kopstuk Mathias De Clercq en CD&V over de verdeling van het schepencollege deed de deur dicht. De Clercq zelf ziet geen enkele reden om de onderhandelingen stop te zetten. “Dit is een nummertje van het kartel”, zegt hij fors.

116 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    wat een circus. Macht en geld .... als politieke drijfssfeer.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Het kartel 21 zetels, VLD 15 zetels, toch vrij duidelijk en ook eenvoudig wie burgemeester mag zijn.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Wij leren (voor de zoveelste keer) de O-VLD kennen. Gedreven door postjesgeilheid, niet gehinderd door inhoud, roepen ze het hardst als een graaimandaat van een van hun leden in gevaar komt. We mogen de extreme naast zijn schoenen lopende Watteeuw, niet onderschatten. Maar in Gent lijkt het porbleem toch de machtsgeilheid van de O-VLD en CD&V te zijn.
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    Van Rentergem, de meeste voorkeurstemmen etc zoals je vermeld. Oke, maar ben je dan ook zo fair deze formule te gebruiken voor Dhr Guy d'Haeseleer?
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Een kartel moet je maken voor de verkiezingen en want dat weet de kiezer dat er echt een kartel bestaat en dan kan hij beslissen er voor te kiezen of niet, en niet na de verkiezingen, dat is de kiezer bedriegen want de Gentse kiezer heeft totaal niet op CD&V gestemd. Deze partij steunt nu de conservatieve liberalen omdat ze van hen een schepenzetel in ruil zouden krijgen. Van Hecke daalt serieus in mijn achting.