De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu (foto) vindt dat de Franse minister van Buitenlandse Zaken een grens heeft overschreden.
Volledig scherm
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu (foto) vindt dat de Franse minister van Buitenlandse Zaken een grens heeft overschreden. © Photo News

Turkije boos op Frankrijk na verwijten van "politieke spelletjes" in zaak-Khashoggi

"Onaanvaardbaar", "onbeleefd", "niet serieus": dat zijn de verwijten van Turkije aan het adres van Frankrijk, nadat de Franse Buitenlandminister de Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigd had van "politieke spelletjes" na de dood van journalist Jamal Khashoggi. Frankrijk ontkent dat het informatie van Ankara had gekregen.

6 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Toen Gülen in de gevangenis zat op verdenking was er wel meer kritiek vanuit VS en het westen, nu blijft het oorverdovend stil
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Erdogan voor of tegen maar hij heeft toch tenminste het lef Saudi Arabië om verantwoording te vragen.
  • Eric Vanquickelberghe

    5 jaar geleden
    Turkije is altijd op iedereen boos. Maar zelf deugen ze van geen kanten. En die Erdogan heeft hier teveel aanhang. Ik vraag mij dan ook af wat die turkse Erdoganlovers dan hier zitten te doen. Als hij echt zo goed is dan kunnen ze toch gerust terug gaan naar ginder. Of valt daar niet van een goed sociaal systeem te profiteren toch?
  • Jean Van de Woestyne

    5 jaar geleden
    Dus hebben de Turken groot gelijk om die Franse minister op de vingers te tikken.Frankrijk wil deze brutale politiek geïnspireerde moord zo snel mogelijk in de doofpot stoppen.Dat de Turken daar politiek voordeel uit willen halen is hun goed recht.Zij waren de daders niet doch het gebeurde wel op Turks grondgebied.
  • Can Cannan

    5 jaar geleden
    Smerig van Frankrijk. Een polietiek incorrecte smerige uitspraak jegen de Turkse staatshoofd(President). En verdrachtmaking er bovenop. Zo creëer je wantrouwen en misvattingen betreffende de context van het héle gebeuren.