Maxim met mama Babs De Wachter en papa Hans De Mondt.
Volledig scherm
Maxim met mama Babs De Wachter en papa Hans De Mondt. © Photonews

School uit Schoten veroordeeld na afwijzing van leerling met Down

Een basisschool uit Schoten die de ouders van een leerling met Down adviseerde om een andere school te zoeken, is vorige week door de rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. De rechtbank achtte de school van de jongen schuldig aan intimidatie. Dat meldt het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia.

83 reacties

  • maud hallett

    5 jaar geleden
    Elke verstandige mens begrijpt dat zo een kind niet in een normale klas past, welke dienst bewijs je een kind daar mee. Ouders moeten willen inzien dat hun kind nu eenmaal anders is
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    Erika Liekens|@ als je het nieuws gezien hebt van de dag voordien waar de moeder en het kind te zien was , zou je weten waarom de kritiek hier zo is ..dat kind hoort helemaal niet op een normaal school ..maar ik begrijp als ouder dat je dit niet zie .. zoals het spreekwoord zegt liefde is blind ,in dit geval de liefde voor het kind
  • Jerry VdMuysenberg

    5 jaar geleden
    Vroeger was er geen M-decreet en zaten er bijgevolg geen 'andere' kinderen in de klas. En toch, als ik vele van de reacties hieronder lees, was het onderwijsniveau toen ook al niet hoog.
  • Karina Verhegghen

    5 jaar geleden
    En de ouders zijn nu waarschijnlijk heel fier ...
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    En wat heeft Maxim eraan om tussen normale kinderen te zitten? Wat is de kans dat hij gepest wordt? Kan hij idd niet beter naar een gespecialiseerde school gaan ipv een ganse school te specialiseren? Wat gaat de impact zijn op de rest van de klas? Gaan ze evenveel leerstof krijgen of moet het tempo nog lager?