© Julia June

Zo draag je een lange jurk in de winter op een elegante manier

Je lange jurk enkel fashionproof in de zomer? Think again! Met enkele simpele stijltips draag je je lange jurk ook in de winter op een elegante manier.

cityfashion

De juiste jurk

First things first: niet alle maxi-jurken zijn geschikt voor een winterse make-over. Je kiest best voor een model met print of eentje in een neutrale kleur. Mouwen zijn geen must, maar deze modellen zijn sneller winterproof. Wat nog? Draag een model dat je taille benadrukt om een 'wijd' effect te vermijden of draag een riempje.

Wat draag je op een lange jurk?

Stijlvol warm blijven? Combineer je lange jurk met een oversized trui met V-hals of draag een fijne sous-pull onder je jurk. Een leren jasje, perfecto of klassieke mantel maakt je look af. Tip: een blikdichte panty zorgt voor een dosis klasse (en warmte) in je outfit.

De perfecte schoenen onder je maxi-jurk

Je schoenenkeuze kan je outfit maken of kraken. De perfecte schoenen onder je maxi-jurk? Enkellaarsjes met een blokhak, stoere laarzen, overknee laarzen (wanneer je een jurk draagt met split) of sportieve sneakers zorgen voor contrast in je outfit!

Zo blijven je lange laarzen als nieuw

© Nero Giardini

Uit leer of suède, lange laarzen kun je met je hele wintergarderobe combineren. Maar hoe blijven ze langer mooi? En hoe bewaar je ze best? Met deze tips blijven je lange laarzen als nieuw!

Maximum plezier van je leren laarzen

Spuit je laarzen altijd in met een water-en vuilafstotende schoenenspray voordat je ze draagt. Door het dragen kunnen je laarzen uitdrogen en stijver worden. Schoensmeer en een droog doekje zijn dan precies wat je nodig hebt.

Zijn je laarzen nat geworden? Laat ze dan niet drogen bij de verwarming, dit brengt schade toe aan het leer. Maak de laarzen over de volledige laars wat vochtig met een doekje, zo vermijd je kringen. Laat ze drogen in bv. de garage en behandel ze daarna met een voedende spray.

Suède laarzen mooi houden? Dat doe je zo!

Suède laarzen zijn erg gevoelig voor (water)vlekken en verkleuringen. Voldoende (en grondig!) inspuiten met een aangepaste suèdespray is de boodschap. Borstel je laarzen af en toe met een speciale suèdeborstel, zo blijven ze soepel.

Wikkel je suède exemplaren nooit in plastic, zo gaan ze schimmelen of verkleuren. Bewaar ze in de schoendoos of in een papieren zak, zodat de suède kan ademen.

Zo houden ze hun vorm het best

Lange laarzen, vooral suède knielaarzen, kunnen na verloop van tijd doorhangen en lelijke vouwen krijgen. Stop je laarzen daarom vol zuurvrij papier (wc-papier of zakdoekjes bijvoorbeeld) om hun vorm te behouden.

Geen zin in propjes rollen? Er bestaat een schoenspanner voor elke laarshoogte. Hang je lange laarzen nooit op! Als je ze gewoon rechtop laat staan, gaan ze het langst mee. Bewaar je laarzen tot slot op een donkere plek, zo geef je verkleuring door zonlicht geen kans.

Regen, koude en wind? Zo geraak je droog en stijlvol op het werk!

© Guglielmo Rotta

Pendelen tijdens een typische herfstdag? Met deze stijltips geraak je droog en stijlvol op het werk!

100% waterproof met de juiste jas

De juiste jas kan je herfstoutfit maken of kraken. En natuurlijk speelt je jas de hoofdrol op een regendag. Kies daarom voor een klassieke trenchcoat , warme parka of sportieve donsjas. Hoe langer je jas, hoe droger je aankomt op het werk, dat spreekt voor zich. Draag je liever een wollen jas, zorg er dan voor dat je zeker een paraplu bij de hand hebt. Of kies voor een stijlvoller alternatief waarbij je de handen vrij hebt: een hoed houdt je warm én droog.

Laagjes tegen elke regenbui

Wisselvallig herfstweer vraagt om een laagjes-outfit die je net zo warm kan maken als je zelf wil. Een klassieke (col)trui, rechte jurk of lange cardigan zijn warm en office-proof. Als kleur kies je best voor zwart. Op een zwarte pantalon of jeansbroek met donkere wassing vallen regenvlekken veel minder op dan op een lichte broek.

Droge voeten

Koude en natte voeten laten je een hele werkdag klappertanden. De oplossing? Schoenen uit leer. Dit natuurlijke materiaal houdt je voeten warm én droog. Lage veterschoenen of platte enkellaarsjes kan je moeiteloos combineren met de rest van je office-wardrobe. Behandel je (gloednieuwe) schoenen wel altijd eerst met een waterafstotende spray vooraleer je een regenbui trotseert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer